Falfűtés-hűtési rendszerek

Mint ismeretes az emberi hőérzet szempontjából a levegő hőmérsékleténél van egy fontosabb tényező is, és ez a meleg sugárzás érzékelése.

Falfűtés-hűtési rendszerek

Közérzetünk attól függ, hogy milyen a környezetünkből felvett és oda leadott hőmennyiség egyensúlya.

A falfűtésnél a falfelület hőmérséklete közel azonos az emberi test hőmérsékletével, így a kellemes hőérzethez a helyiség levegő hőmérsékletének nem kell magasnak lennie. Ennek köszönhetően a szobahőmérséklet akár 2-3 °C-kal is csökkenthető ami kb. 15 % energia-megtakarítást eredményez. A sugárzó fűtés használatánál nem indul meg a helyiségben a gravitációs (radiátoros) fűtés esetén jól ismert légmozgás, csökken a porterhelés.

A nyers téglafalra szerelt műanyagcsöves felületekre 1-1,5 cm vastag vakolat kerül. A felületek elhelyezhetőek ablak alá, mellé, íves falra, ferde falra, hő hidak megfűtésére, mennyezetre. A rendszer az általunk ismert rendszerek közül a legrugalmasabban alkalmazható különféle célra, úgymint falfűtés; fal és mennyezetfűtés és hűtés; kültéri járdafűtés; gépkocsi felhajtó jégmentesítése; hő hidak fűtése.

A rendszer hő termelője lehet gázkazán, geotermikus hőszivattyú, elektromos vagy szilárd tüzelésű kazán is. Folyadékhűtő vagy geotermikus hőszivattyú alkalmazása esetén sugárzó hűtőrendszert is lehet üzemeltetni, amelyek alkalmazása esetén az épület helyiségeiben a levegő mozgatása nélkül egy egészséges helyiség kondicionálást biztosítunk.

Komfortos otthont: Komfortérzet szempontjából a levegő hőmérsékleténél fontosabb tényező a környező tárgyak, falak meleg- vagy hidegsugárzása. A falfűtési rendszereknél a fal a hőt legnagyobb részben sugárzással adja át, ennek hatására a levegő hőmérséklete 2-3 Cº-kal is alacsonyabb lehet, mint hagyományos központi fűtés esetén.

Energiatakarékos megoldást: A falfűtéssel elérhető hőmérséklet csökkenés már önmagában jelentős energia-megtakarítást jelent. Ezen túlmenően gyorsabb a szabályozás, mivel a hagyományos központi fűtés több vizet cirkuláltat a rendszerben.

Elegáns, rejtett fűtést, hűtést: A falba, mennyezetbe épített csövek nem láthatók a használati térből nem foglalnak el helyet és esztétikailag sem zavarók. A MEDITHERM falfűtési, - hűtési rendszer ferde, ívelt falsíkokra is szerelhető.

Egészségesebb környezetet: A falfűtési, - hűtési rendszereknél a porterhelés, a légventilláció hiánya miatt, jelentősen csökken, ami asztmás és allergiás személyeknél fontos szempont.


Vissza
Our Office
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Fel